EmPower

Bæredygtige løsninger til din virksomhed

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

De fleste moderne virksomheder benytter sig så småt af en eller flere bæredygtige løsninger i den daglige drift. Faktisk er bæredygtighed svært at komme udenom, hvis man skal konkurrere og gøre sig gældende på en international arena. De fleste politikere og forskere er efterhånden også enige om, at vi skal arbejde aktivt for mere bæredygtige samfund. Og hellere før end siden.

For klimaforandringer er efterhånden en realitet, som de færreste kan lukke øjnene for. Som virksomhed er det derfor en god idé at overveje, på hvilke områder man kan finde på bæredygtige løsninger og klimavenlige modeller. Og der er en del, man kan gøre, uden at det behøver at koste alverden. Mange glemmer at tænke i bæredygtige og energivenlige løsninger, fordi de tænker, at det kræver for meget – også økonomisk. Det kan måske virke uoverskueligt at skulle forholde sig til. Og hvor starter man overhovedet?

Tænk innovativt

Går du selv og overvejer mulighederne for at omstille til mere bæredygtige løsninger for netop din virksomhed, så er det vigtigt at tænke ud af boksen. Overvej, hvor du kan gøre en forskel. Har din virksomhed fx brug for mere energivenlig opvarmning af rum og brugsvand?

Luft til vand varmepumper er både effektive og energivenlige uden at gå på kompromis med den fornuftige pris. Eller måske har I brændeovn på kontoret og mangler derfor ikke energivenlig opvarmning, men grønnere brændsel? Også her er der energivenlige løsninger at hente. Træbriketter er fx både lige til at gå til, nemme at opbevare, og så brænder de mere effektivt på grund af lavt fugtindhold.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan din virksomhed kan byde ind på bæredygtighed, så er der rig mulighed for kompetent vejledning og gode råd hos de fleste firmaer, der sælger bæredygtige løsninger. Så tænk over, på hvilke områder man kan forandre og forbedre. Måske skal der blot nogle ganske få ændringer til for at gøre en forskel.

God energi er win win

Når man som virksomhed arbejder målrettet med bæredygtige løsninger, er man samtidig med til at skabe vækst og værdi. For os alle sammen. En bæredygtig virksomhed har stor værdi for resten af samfundet, fordi der skabes mere effektive løsninger i både drift af produktion og udnyttelse af forskellige ressourcer. Det giver i sidste ende både bedre energi på varmeregningen og hos medarbejderne. At gå strategisk efter bæredygtige løsninger er altså en win win situation, hvor der både er tid, kræfter og penge at spare.

Det er med andre ord ikke blot en god forretning – det er den bedste. Så hvis du vil være en del af de foregangsvirksomheder, der tænker bæredygtighed på forskellige parametre med i deres forretningsgrundlag, så er det bare med at komme i sving. Tag fx en snak med en, der kan vejlede din virksomhed mod tiltag, der kan forbedre brugen af ressourcer, så de bliver brugt netop der, hvor det giver mest mening for alle. Det er en fordelagtig løsning både for medarbejdere, firmaets fremtid – og ikke mindst kloden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.