EmPower

En forkert ansættelse kan koste dig dyrt

0

For mange virksomheder er det ikke alene en vigtig opgave at finde den rigtige kandidat til en ledig stilling; det er også en omkostningsrig affære. Det at skrive velformulerede jobopslag, udvælge de kvalificerede kandidater og afholde adskillige dybdegående jobsamtaler er en omfattende proces. Dette er ud over de penge, som din virksomhed herefter investerer i kandidaten via oplæring og eventuelt mindre produktivitet i den første periode. Alle disse tiltag er lig med penge, som din virksomhed bruger ved en ansættelse af en ny medarbejder. Penge, der kan være spildte, hvis kandidaten viser sig at være forkert til stillingen.

Selvom mange virksomheder føler sig sikre i deres valg af medarbejdere, sker det alligevel, at kandidaten ikke er et godt match. Men hvad kan du gøre for at gøre udvælgelsesprocessen endnu skarpere og risikoen for ansættelse af forkerte kandidater endnu mindre?

Definér den ideelle medarbejder

At kunne sætte rammen for, hvilke egenskaber eller karaktertræk, du ønsker, din fremtidige medarbejder skal besidde, er et godt udgangspunkt for din rekruttering. Inden selve stillingen udlægges, kan det være en god ide at have helt og aldeles styr på, hvad der definerer dit team eller din virksomhed, og dermed også hvad der forventes af en potentiel kandidat. Forventninger til egenskaber, færdigheder, karaktertræk med mere er også vigtige informationer, hvis du vælger at lade et rekrutteringsfirma stå for det næste trin i processen.

Rekruttér dig til den rigtige kandidat

Rekruttering virker for mange måske som en udgift i sig selv. Men faktum er, at valget af den rigtige kandidat er så essentielt, at rekruttering med hjælp fra professionelle i sidste ende kan spare din virksomhed for penge. For hvis kandidaten er rigtig fra start af, vil du ikke skulle have store omkostninger ved oplæring eller mindsket produktivitet, og du vil ydermere ikke skulle bruge penge på at lede efter en eventuel ny kandidat som følge af et uforeneligt match. Rekruttering foregår således, at rekrutteringsfirmaet på basis af dine udtalte ønsker hos en medarbejder udfører en længere række interviews og personlighedstests, samt indsamler referencer eller foretager headhunting af potentielt kvalificerede kandidater ansat andre steder i erhvervslivet. Rekruttering betyder altså på mange måder, at alt forarbejdet udføres for dig på en dybdegående og professionel måde i stil med din virksomhed. Vælger du at gøre brug af et rekrutteringsfirma til at foretage rekruttering, research og eventuel headhunting til din virksomhed, sikrer du således, at du kun tilbydes de bedst mulige kandidater, og ligesådan at disse kandidater går ind til en eventuel samtale med et godt indtryk af dit firma. Herefter er det op til dig at vælge den af de udvalgte kandidater, som du netop ønsker ansat. Vil du vide mere om rekruttering? Så kontakt firmaet Karsberg på denne hjemmeside.

Vælg korrekt fra start og spar både tid og penge

Overordnet set er en måde at sikre sig, at du ikke taber penge på forkerte ansættelser, altså at kunne definere klart og tydeligt, hvad du ønsker i netop en fremtidig medarbejder. Ydermere kan det at hyre en ekstern virksomhed til rekruttering også være en god investering, idet du er garanteret at blive præsenteret for professionelle og kvalificerede kandidater til jobbet – uden selv at skulle gøre forarbejdet. At vælge den rigtige medarbejder kan være afgørende for din virksomhed, men det behøver altså ikke at være svært.

Leave A Reply

Your email address will not be published.