EmPower

Gå det ekstra skridt for det gode arbejdsmiljø

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Virksomhedens fremgang er et resultat af alle medarbejders arbejdsindsats. For at medarbejdernes hverdag er givende – og virksomhedens outcome er positivt – kræves et godt arbejdsmiljø. De omgivelser, mennesket befinder sig i, har stor indflydelse på dets mentalitet, psyke og humør. Derfor er både det fysiske og det mentale arbejdsmiljø i virksomheden en vital brik i det store puslespil, der skal føre mod fremgang.

Denne artikel undersøger, hvorledes de optimale omgivelser for positivt og produktivt arbejde af kvalitet foregår – og hvor netop det arbejde udføres af glade medarbejdere. Undersøgelsen er derved både henvendt til ansvarlige såvel som medarbejder: At sætte de gode rammer er nemlig en fælles opgave.

Indeklima

Det giver sig selv, at de fysiske omstændigheder spiller ind på kvaliteten af arbejdsmiljøet. Naturligvis skal omgivelserne for arbejdsdagen være behagelige. Derfor er der ligeledes dansk lovgivning på området, der skal være med til at sikre, at alle danske arbejdere har korrekte arbejdsforhold, der ikke er ukomfortable og skadende.

I Danmark er det for eksempel besluttet ved lov, at kontorpladser skal have sollys fra vinduer. Dette skyldes, at al forskning viser, at naturligt lys er sundest for menneskekroppen. Yderligere er det gode, fysiske erhvervsmiljø defineret ved at have gode isolering såvel som udluftning og behageligt møblement, der understøtter virksomhedens gøremål på bedste vis.

Hvis meget af arbejdet foregår foran computeren, kan det være en fordelagtig investering, at bordene kan justeres, så de også kan benyttes stående, ligesom mange finder det behageligt, at stolene er bløde og komfortable.

Faciliteter

Et arbejdsmiljø i topklasse, er et arbejdsmiljø, hvor der bevidst er skabt nogle fysiske såvel som psykiske rammer, der understøtter arbejdsgangen. Praktiske faciliteter såsom velfungerende mødelokaler, printere og lignende erhvervsfremmende materiale, skaber en glidende, uforstyrret hverdag, hvor bagateller ikke får lov til at præge miljøet negativt ved at skabe besvær.

Medarbejdervenligt

Ideelle faciliteter på arbejdspladsen imødekommer arbejdernes behov. Mange finder, at hvis arbejdspladsen har forsøgt at skabe rammer, der passer medarbejdernes hverdag, så skaber de derved et personligt og behageligt miljø – og det behøves ikke være omfattende initiativer.

Simple og praktiske ting kan gøre en bemærkelsesværdig forskel for de, der hver dag befinder sig på arbejdspladsen.

Fast parkering og nem infrastruktur letter hverdagen for alle. At arbejdspladsen er placeret godt og let findes til, gør den mere attraktiv for mange, ligesom den højner kvaliteten for de, der allerede er ansat, da transport ofte kan være en søm i skoen i en travl hverdag.

Andre ordninger, der bidrager til en følelse af menneskelighed og imødekommenhed, er kantineløsninger. Kaffemaskine, fælleskøleskab eller madordning skaber fællesskab og rum på arbejdspladsen, der langt hen ad vejen er den vigtigste faktor for det ønskværdige arbejdsmiljø.

Frugtkurven.dk er et eksempel på en løsning, der skaber værdi for medarbejderen, da firmafrugt giver medarbejderen et, i mange tilfælde, nødvendigt energitilskud i en udfordrende hverdag. Når der stoppes op og indtages et ekstra skud energi, bliver selv grå dage lidt mere overskuelige.

At arbejdspladsen skaber behagelige rammer for medarbejderen, er alfa omega – og at medarbejderne kan være fælles om gode oplevelser gør, at det interne fællesskab styrkes til allerstørste gavn for virksomheden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.