EmPower

Har du en leder gemt i maven? Sådan kommer den frem i dig

0

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Nogle mennesker er fuldt og fast afklaret med, at de ikke ligefrem har en dygtig leder gemt i sig. Andre derimod er helt overbeviste om, at de har en lille leder gemt i sig, men mangler måske en mulighed for at få denne leder frem. For at dette kan ske, skal der naturligvis ske et par ting. Man skal helst have anciennitet på arbejdspladsen eller lignende arbejdspladser, før man kan varetage en lederposition. Dette indebærer naturligvis også tålmodighed, i og med at alting ikke bare kommer til én, så snart man selv er klar og moden til det.

Ansvarstagen er også et nøgleord, som stemmer overens med det andet. Hvis du konsekvent læner dig tilbage på arbejdspladsen, bliver du ikke bemærket. Tager du ansvar – både i travle og sløje tider – vil du tværtimod blive set væsentligt anderledes på af dine overordnede. For at du netop kommer videre, kræver det en fremgangsmentalitet, at du ikke er bange for at lave fejl, og at du generelt får styr på dine bløde værdier.

Tag de rette uddannelser og kurser og kom forrest i køen

Selvom tiden på universitet eller under anden uddannelse sandsynligvis er slut for dig, er der stadig et hav af måder at videreuddanne sig på. Blandt disse ligger således også videreuddannelser, som er rettet mod dig, der gerne vil være leder. Afhængig af hvilken branche du bevæger dig inden for, er det dog forskelligt, hvordan man kan gribe det an.

Vil du gerne være projektleder, hvilket jo er bredt set ud fra et brancheperspektiv, er der masser af uddannelser til dette. Projektlederuddannelser og -kurser tager dig igennem teamsamarbejde, projektledelse, planlægning, risikostyring osv. En af disse er en projektlederuddannelse hos IBA.

Derudover kan du med fordel også besøge din fagforening. Uanset hvilken branche eller industri, som du hører til, har din fagforening med stor chance også kurser og lignende, der kan ruste dig til en federe stilling på arbejdet.

Tænk dig selv som leder fra starten

Lidt i forbindelse med første del af denne artikel så handler dette afsnit om, at man kommer godt i gang som leder, hvis man tidligt på arbejdspladsen begynder at tænke sig selv som leder. Dermed er det ikke sagt, at du skal opføre dig som en leder; for det er ikke din rolle. Men du vil komme rigtig langt, hvis du går fra at kritisere og brokke dig over din leder til at sparre med ham, reflektere over hans valg og fortælle, hvad du selv ville have valgt at gøre.

Dermed ligger en stor del af ’en god leder’ inde i dig selv. Det handler ikke kun om dine resultater på arbejdspladsen eller om at være den bedste. Selvfølgelig skal man være dygtig, men føler man sig klar til en lederrolle, gælder det om at starte med at tænke i de baner. Dette indebærer blandt andet at tage ansvar. Jo før du begynder at reflektere over din leder og hans valg, jo før har du et sæt redskaber til, hvordan du selv vil agere i rollen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.