EmPower

Jobansættelse – find den helt rette kandidat med disse råd

0

Hvordan finder jeg den rette kandidat? Hvad skal jeg skrive i jobopslaget? Er jobsamtalen vigtigere end ansøgningen? Spørgsmålene er mange, når det gælder ansættelse af den rette kandidat til en specifik stilling. Jobansættelse kan være en sand jungle, men heldigvis er der hjælp at hente – med disse tre råd, kan du være sikker på at finde en god og kompetent kandidat til den ledige stilling i din virksomhed.

Skær ind til benet fra begyndelsen

Hvis du vil gøre ansættelsesprocessen både let og overskuelig for dig selv, er det en rigtig god idé at være konkret fra begyndelsen. Sørg for at specificere, hvilken slags kandidat du søger allerede i jobopslaget – om omvendt hvilken slags kandidat, du ikke søger. På den måde udelukker du en masse uegnede kandidater lige fra start. Herudover bør du kun indkalde de kandidater til samtale, som virkelig vækker din interesse og nysgerrighed, så hverken dig eller de mange kandidater behøver at spilde unødig tid.

Hold fokus på ansøgningen

Ansøgningen udgør dit første møde med en potentiel kandidat, og et godt førstehåndsindtryk er som bekendt altafgørende. Det er selvfølgelig vigtigt, at kandidaten opfylder de forskellige krav, som du har fastsat i jobopslaget, men det er også vigtigt, at selve jobansøgningen er velskrevet og skiller sig ud fra mængden på den ene eller anden måde – en anderledes ansøgning viser nemlig engagement og velvilje.

Der er flere måder at spotte en kreativ ansøgning på. Den kan f.eks. være opsigtsvækkende ved at bryde med den gængse ansøgningsopsætning både indholds- og layoutmæssigt. I dag er der også mange ansøgere, som inddrager en eller flere af de mange platforme, som findes på internettet i ansøgningsprocessen. De fleste ansøgere bruger sociale netværk som f.eks. LinkedIn, hvorimod de mere kreative selv opbygger en ansøgning eller et CV på egen hjemmeside. Der findes efterhånden et hav af forskellige tjenester som f.eks. Bricksite, hvor man gratis kan oprette og opbygge sin helt egen hjemmeside helt uden at være it-tekniker eller internethaj – det er nemlig meget nemmere, end de fleste går og tror. Mulighederne er mange, og som arbejdsgiver gælder det om at hive fat i nogle af de originale og særegne ansøgninger, som alene i opsætning og indhold siger noget om kandidaten.

Bær over med jobsamtalen

Ansøgningen er klart det vigtigste aspekt af enhver jobsøgningsproces, og derfor bør du som arbejdsgiver mest af alt benytte jobsamtalen til at se dine kandidater an – og selvfølgelig udvælge lige præcis den kandidat, som egner sig bedst til jobbet.

Jobsamtalen har selvfølgelig også betydning i en ansættelsesproces, men hvis du nogensinde selv har været til jobsamtale, ved du, at det er en yderst presset seance. Ansøgeren er selvfølgelig nervøs – og netop nervøsitet har det med at vokse, når der er virkelig meget på spil. I den forbindelse kan det være en fordel at vende hele jobsamtale-ritualet på hovedet. Tag nervøsiteten som et positivt tegn – et tegn på, at du sidder overfor en ansøger, som virkelig gerne vil have det job, som du tilbyder.

Leave A Reply

Your email address will not be published.