EmPower

Leder – sådan sikrer du glade ansatte i virksomheden

0

At drive en succesfuld virksomhed kan give sved på panden, da der er en lang række aspekter, der skal være styr på, hvis det hele skal forløbe til punkt og prikke. Naturligvis kræver det, at du har et godt produkt, som du tilmed forstår at markedsføre og sælge til potentielle kunder. Dog er produktet og din strategi kun det første skridt på vejen mod succes. Det er nemlig en forudsætning, at du har nogle glade og kompetente ansatte, hvis du vil skabe en succesfuld og sund virksomhed. I denne artikel vil der være fokus på, hvordan du skaber den gode og positive atmosfære i dit firma.

Fejr de små succeser

Som ansat i en større virksomhed sker det ofte, at man føler sig overset, og man kan godt gå hen og føle sig som et produktionsapparat, der aldrig ser udfaldet eller gevinsterne af arbejdet. Dette skal du som chef sætte en stopper for i din virksomhed, og hvis du vil tage det skridtet videre, er det en rigtig god ide, hvis du altid har en champagne på køl eller noget andet koldt til ganen, som kan hives frem til specielle lejligheder.

Det er nemlig utrolig motiverende for de ansatte, når de oplever, at deres slid og slæb faktisk giver gevinst i sidste ende. Du bør således inddrage dem, når I har succes, hvilket kan blive gjort med en 15 minutters pause med mad og drikke på firmaets regning. Dette skaber hurtigt en god stemning, men det er også motiverende for medarbejderne at vide, at deres hårde arbejde bliver påskønnet af både ledelsen og kunderne.

Firmafester er altid et hit

Når der dumper invitationer ind af brevsprækken til den store firmafest, er mange ansatte ofte i tvivl om, hvorvidt de skal tage med eller ikke. Det kan jo gå hen at blive kedeligt og akavet, tænker mange fejlagtigt. Firmafester er dog en oplagt måde at skabe et bedre sammenhold i virksomheden – både imellem og på tværs af afdelinger og funktioner. Planlægger du selv at holde en fest, er det dog vigtigt, at du har styr på alt det praktiske (lige fra mad til underholdning), så forudsætningerne for den gode fest er på plads. Er du ikke selv ekspert inden for dette felt, eller kunne du godt bruge en hjælpende hånd hos nogle med erfaring, når det kommer til fester, så klik her. De skal nok skræddersy den helt rigtige aften for dig og dine medarbejdere.

Husk de rosende ord

Det er helt sikkert ikke altid, du husker at rose en ansat for et godt stykke arbejde, og hvis du er ligesom de fleste chefer, afleverer du bare den næste opgave med deadline og specifikationer. Dette må du dog endelig ikke gøre hver gang, eftersom du skal huske at komme med rosende ord, hvis den ansatte faktisk har leveret et godt stykke arbejde med den tidligere opgave. Det kræver blot en enkelt sætning fra dig, men det kan altså redde humøret og give ekstra gejst i en lang periode frem hos den ansatte – så husk det.

Leave A Reply

Your email address will not be published.