EmPower

Sådan kan du øge motivationen hos dine medarbejdere

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Motiverede medarbejdere er alfa og omega for en succesfuld virksomhed. Det er alfa og omega for, at dine medarbejdere bliver i virksomheden i længere tid. Det er alfa og omega for stemningen og kulturen på arbejdspladsen. Motiverede medarbejdere er altså virkelig vigtige. Det er dog lettere sagt end gjort at øge motivationen hos medarbejderne, for alle folk bliver motiverede af forskellige ting. Du skal altså måske bruge flere forskellige tiltag, hvis du ønsker at motivere så mange medarbejdere som muligt. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du kan motivere dine medarbejdere bedst muligt, således du blandt andet kan øge effektiviteten og produktiviteten.

Sørg for et godt indeklima

Indeklimaet er utroligt vigtigt for dine medarbejderes velvære. Et godt indeklima kan gøre, at dine medarbejdere har det både fysisk og mentalt bedre på arbejdspladsen. Det kan sikre, at dine medarbejdere har mindre sygefravær, og det kan motivere dine medarbejdere til at arbejde. Du kan sikre et godt indeklima på flere måder. Du kan blandt andet sørge for, at der bliver luftet ud jævnligt i løbet af dagen, eller at der er et godt ventilationssystem. Du kan sørge for, at vinduerne er tætte, og at der er godt isoleret. Du kan også sørge for, at der til enhver tid er rent i virksomheden. Du kan blandt andet få erhvervsrengøring, hvilket du kan læse mere om her. Med erhvervsrengøring kan du være sikker på, at der bliver gjort rent i virksomheden, så indeklimaet er så godt som muligt for dig og dine medarbejdere.

God mad i frokostpausen

I løbet af en lang arbejdsdag er der rigtig mange mennesker, der ser særligt frem til én ting: nemlig frokostpausen. I frokostpausen kan dine medarbejdere få mulighed for at lade lidt energi op og få arbejdet en smule på afstand. Det kan gøre, at selve arbejdet bliver mere produktivt og koncentreret. Hvis du vil gøre noget godt for dine medarbejdere, der kan motivere dem, kan du sørge for en lækker frokostordning. Der findes utrolig mange cateringfirmaer, der leverer frokost til virksomheder. Virksomheden kan betale noget af frokostordningen, mens der også kan være selvbetaling. Langt de fleste vil gerne betale for en god frokostordning.

Sørg for at rose og lytte

For at dine medarbejdere er motiverede, er det vigtigt, at de føler sig hørt og set. Derfor er det også vigtigt, at du formår at lytte til dine medarbejdere. Du skal lytte, uanset om dine medarbejdere kommer med kritik, gode ideer eller noget helt tredje. Dine medarbejdere skal fornemme, at du rent faktisk tager deres ord til dig. Derudover er det vigtigt, at du sørger for at rose dine medarbejdere, når de gør noget godt eller ekstraordinært – eller bare fordi. Ros er altid en rigtig god motivationsfaktor, og en smule ros en gang imellem kan altså virkelig gøre underværker. God kommunikation generelt er vigtigt for motivationen, og hvis du lytter og roser, er du godt på vej mod den gode og motiverende kommunikation.

Leave A Reply

Your email address will not be published.