EmPower

Sådan skriver du en god ansøgning

0

Sponsoreret indhold.

Det at skrive en god ansøgning, kommer de fleste til igennem livet. Det kan næsten ikke undgås. Men hvordan pokker gør man? Hvordan sælger man bedst sig selv, og er det muligt uden at lyde arrogant? Uanset hvad du skal skrive ansøgning til, kan det være godt med et par tips og tricks, inden du går i gang. Så læs med her og bliv klogere.

Gør dit forarbejde

For at skrive den gode ansøgning, er det vigtigt at det ikke bare er en standard ansøgning du sender ud. Det viser ikke meget interesse for fremtidige arbejdsgivere. Derfor er det altid en god idé at undersøge lidt om arbejdspladsen, inden du skriver din ansøgning. Oftest står der meget i stillingsopslaget, og ellers er der som regel en tilknyttet hjemmeside, hvor du kan læse mere. Disse informationer er guld værd, da du netop kan styre din ansøgning hen mod modtageren. Hvad laver de, hvad er deres fokus og hvad forventer de? Det er alt sammen noget du kan bruge i ansøgningen, og også til samtalen, skulle der være sådan én.

Hvad kan du bidrage med?

Det er ikke nok bare at skrive hvad man kan, du skal også forklare hvorfor du mener din erfaring gør dig relevant til jobbet, studiet eller hvad det kunne være. Forklar hvordan du kan bidrage, det vil gøre det lettere for modtageren at gennemskue dig og din erhvervserfaring.

Gør det personligt, men ikke alt for personligt

I en ansøgning gælder det om at stikke ud, men ikke for meget. Du skal farve ansøgningen med dit sprog, i et forsøg på at stikke ud. Nogle steder skal læse flere hundrede ansøgninger, og er det en kedelig ansøgning, bliver den glemt. Så markér dig og sørg for at du bliver husket (og kaldt til samtale). Start eventuelt allerede i overskriften.

Glem ikke formalia

Det allervigtigste der skal på din ansøgning, er dine kontaktoplysninger. Mange sætter det kun på CV’et, men man kan også tilføje det til ansøgningen. Og så skal du huske at tjekke ansøgningen igennem for stavefejl og kommatering. Er du ikke så god til det, så spørg nogen om hjælp. Det kan være meget forstyrrende at læse en ansøgning, hvis man skal kæmpe for at forstå sætningerne, så det skal der være styr på. Husk også at holde dig kortfattet og hold ansøgningen på maksimalt én side.

Leave A Reply

Your email address will not be published.