EmPower

Skal du købe eller leje din næste bil?

0

Dette indhold er sponsoreret

Går du og drømmer om at erhverve dig en ny bil snart? Der findes mange fede biler på markedet, og det kan være svært at vælge, om drømmebilen skal købes eller leases, når tiden kommer. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og valget afhænger i høj grad også af din økonomi og din situation. Ved at læse videre får du måske lidt mere afklaring på, hvorvidt din næste bil skal købes eller leases. 

Leasing

Har du ofte lyst til at afprøve en ny model, og vil du gerne have mulighed for at prøve at køre i biler, du måske ellers ikke ville have råd til at købe? Så kan leasing være en god mulighed for dig, tjek eventuelt Repeatly.dk ud, og se om du kan finde drømmebilen, du kan køre rundt i et par år. Ved leasing betaler du en mindre engangsydelse end ved køb, og betaler så derudover et fast månedligt beløb. Fordelen her er, at leasingselskabet står for service og reparationer, medmindre det er udvendige skader, og du slipper derfor for for mange uforudsete udgifter om måneden. Du skal dog være opmærksom på, at du i en leasingaftale skal fastlægge et vist antal kilometer du må køre om året. Overholder du ikke dette, vil du skulle betale ekstra for hver kilometer. 

Køb 

Køber du din bil fra ny, kommer du godt nok af med en høj engangsydelse, men til gengæld har du ingen restriktioner når det kommer til hvor mange kilometer du må køre, og du har mulighed for at tjene lidt penge ind igen, hvis/når du beslutter dig for at sælge bilen igen. Til gengæld står du selv for alle udgifter til reparationer, service, forsikring og andre udgifter, og ved videresalg af bilen vil der som hovedregel altid være et værditab. Er du rigtig glad for ekstraudstyr til bilen, kan det være en smart at vælge at købe, da det oftest bliver til en dyr omgang at skulle have ekstraudstyr med i en leasingaftale. 

Et billigere alternativ

Er engangsydelsen for stor ved køb af en ny bil, og bryder du dig ikke om det begrænsede antal kilometer ved leasing? Så kan det være at løsningen for dig i stedet er at finde en brugt bil du kan købe. Der findes mange gode brugte biler på markedet, og det er helt sikkert muligt at finde en der kan passe til dine behov. Undersøg markedet godt, og se om du kan lave en god handel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.