EmPower

Sunde og glade ansatte sikrer gode resultater

0

Er du leder i en virksomhed, og er du på udkig efter små ting i hverdagen, som kan gøre dine ansatte både sundere og gladere? Flere undersøgelser viser, at arbejdsglæden stiger, og effektiviteten øges, når der sættes fokus på sunde vaner og trivsel hos de ansatte. Men hvilke ordninger kan du igangsætte for at skabe en sund og positiv stemning på arbejdspladsen? I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du nemt og problemfrit kan sætte sundhed og trivsel på dagsordenen og dermed skabe godt arbejdsmiljø og en høj arbejdseffektivitet.

Frugtordning

Mange forskere mener, at nøglen til motivation og trivsel på arbejdspladsen er sunde kostvaner. Også derfor har flere og flere ledere iværksat en frugtordning, som kan give en naturlig trivsel og fornyet energi til hjernen. Med en frugtordning kan I få leveret en lækker, frisk frugtkurv hver eneste dag – lige til at spise. Derudover medfører frugtordningen en naturlig fællespause, hvor der er mulighed for at lufte hjernen, og vende dagligdagens dilemmaer med kollegaerne, mens man sætter tænderne i et stykke frugt. På denne måde kan en frugtordning ikke blot fungere som et sundt boost i hverdagen, men er ligeledes medarbejdernes daglige frirum, hvor de kan snakke og hygge sig med kollegaerne.

Løbeklub

Flere tusinde undersøgelser viser, at en god kondition forbedrer sundheden, koncentrationsevnen og udholdenheden. Dette er undersøgelser, som er blevet læst af mange ledere verden over, som ønsker at optimere medarbejdernes effektivitet, så deres hjerner kan tænke klarere i længere tid ad gangen. Også derfor er flere firmaer begyndt at arrangere fælles løbeture eller fitnessarrangementer. Foruden god motion, hvor pulsen for alvor får lov til at pumpe afsted, kan en løbeklub fungere som et perfekt frirum til de travle ansatte. Mange danskere har problemer med stress i hverdagen, og for at komme stress til livs er det for mange nødvendigt at trække stikket ud i hverdagen. Med et par ugentlige løbeture er der rig mulighed for, at medarbejderne kan lufte både krop og tanker og dermed stress helt af. Derudover kan løbeklubben fungere som et socialt tiltag, hvor de enkelte medarbejdere har mulighed for at lære hinanden bedre at kende. En win-win-situation som giver god motion, effektive medarbejdere og hyggelige stunder.

Teambuilding

Føler du, at arbejdsmiljøet i din virksomhed trænger til en forbedring? Mange virksomheder oplever, at der er plads til et bedre sammenhold i hverdagen, og dette kan der være mange grunde til. På arbejdspladser hvor der er der er mange ansatte på flere forskellige niveauer, sammensat på tværs af forskellige personlige og kulturelle forskelle, kan der ofte opstå et magtforhold, som trænger til at blive udjævnet. Dette kan man blandt andet gøre ved at tage på et teambuildingkursus, hvor medarbejderne har mulighed for at lære at arbejde sammen og lære hinanden at kende på et mere personligt plan. Derudover lærer medarbejderne på kurset at tage højde for hinandens individuelle forskelle, at stole på hinanden og ikke mindst at indse, at en gruppe kan løfte langt flere og mere komplekse opgaver, hvis alle står sammen og respekterer hinanden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.