EmPower

Yder solcellerne på taget af din miljøbevidste virksomhed, som de skal?

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Flere og flere virksomheder tænker mere og mere miljøbevidst i deres eksistensgrundlag. Det betyder, at mange virksomheder er begyndt at have solceller på deres tag. Det er en rigtig god måde at producere strøm til virksomheden og samtidig gøre noget godt for miljøet. Men yder solcellerne i din virksomhed på det højeste? Der kan være flere ting, der gør, at dine solceller ikke producerer så meget strøm, som de egentlig burde. Vi giver her nogle gode råd til, hvordan du får dit solcelleanlæg til at yde mest muligt.

Er der noget, der stjæler solen fra dine solceller?

Placeringen af dine solceller er selvfølgelig yderst vigtig, når der er tale om, hvor meget strøm de kan producere. De skal selvfølgelig vende imod solens retning, så meget det er muligt. Dette skulle du gerne have overvejet, da du fik sat dine solceller op. I Danmark vil man typisk have solceller, der vender mod sydøst, syd eller sydvest for at udnytte solens stråler mest muligt. Det har du selvfølgelig også sørget for, da din virksomhed fik installeret solceller på taget. Alligevel yder dine solceller ikke som forventet.

Her kan det være en god idé at kigge på dine solceller flere gange i løbet af en dag. Er der noget, der skygger for dine solceller i løbet af dagen? Skygger fra træer, nærtliggende bygninger, skorstene, eller hvad der ellers kunne kaste skygger på dine solceller, kan have en rigtig stor betydning for ydeevnen.

Du tænker måske, at små skygger i et lille hjørne ikke burde gøre den store forskel, men der tager du desværre fejl. Solceller er forbundet i serier. Det vil sige, at er et område påvirket af skygger, kan det påvirke et større areal af solceller, hvis de er forbundet. Dette problem kan være svært at løse. Er det træer eller grene, der kaster skygger på dine solceller, kan du overveje at fælde dem, eller skære dem til. Bygninger og skorstene bliver dog et problem at fjerne. Her er du nok nødsaget til at acceptere den ydeevne, solcellerne nu engang har.

Er dine solceller beskidte?

En andet velkendt synder er skidt og alger på dine solceller. De har lidt samme effekt som skyggerne, da skidtet og evt. alger danner et lag, solens stråler ikke kan trænge igennem. Det kan derfor have en stor betydning for dine solcellers ydeevne. Heldigvis er dette problem forholdsvis nemt at løse. Det er nemlig forholdsvis let at få rengjort sine solceller, enten ved selv at gøre det eller hyre nogen udefra til at gøre det.

Er det en meget høj bygning, solcellerne er på, kan det være en fordel at få en professionel til at gøre det. På den måde slipper du for at skulle rende rundt på taget. Find en ekspert, der kan rengøre dine solceller her. Når du vælger en udefra til at rengøre dine solceller, er du sikker på, det bliver gjort på den rigtige måde. Der er nemlig visse forholdsregler, man skal være opmærksom på, hvis man selv vil rengøre solcellerne.

Det er vigtigt, du ikke gør dem rent, når solen skinner. Glasset kan tage skade, hvis du gør det i solskin. Gør det i stedet om morgenen eller om aftenen, hvor der er overskyet. Når du skal i gang med rengøring, er det en god idé at benytte en teleskopstang med en klud eller blød svamp for enden. Det skader ikke glasset. Derudover er det meget vigtigt, at du ikke bruger almindelige rengøringsmidler. Brug gerne vand fra en regnvandstønde, da der er mindre kalk i. Skal der rengøringsmidler til, skal de være godkendt til solceller.

Leave A Reply

Your email address will not be published.